Irsk søndag: Kursus med Louise Vangsgård m. fl.

NB: Gennemføres kun med min. 10 deltagere!
Tid:
   17. november kl. 11-17

Sted: Salonen på Kulturstationen, Skørping
Pris:  800 kr.

Bindende tilmelding sådan (senest 6/11):
1. Betal til konto
9070 / 0001516841 (husk at anføre navn)          
2. Udfyld tilmeldingsformular
 HER
Efter tilmeldingsfristen tilsendes bekræftelse + deltagerliste! 

Om kurset:
Louise Vangsgaard (violin)
Vi vil lære melodier og gennem indlæringen arbejde med strøg og kigge på ornamentation, som tilfører melodierne en mere irsk lyd og feeling. Vi skal spille melodityper som reels, jigs og polkas, der hver har deres rytmik og taktart. Som udgangspunkt indlæres melodierne udenad, men der vil også være noder tilgængelige.
DU KAN OGSÅ DELTAGE HER MED ANDRE INSTRUMENTER.

Brian Woetmann (bodhrán)
Vi vil tage udgangspunkt de traditionelle melodi-typer såsom reel, jigs, polkas, slipjigs, hornpipes mm. Her vil vi starte med grund-teknikker/rytmer og udvikle variationsmuligheder på dem. Derefter ser vi på hvordan vi med bodhranspillet kan sætte melodierne i forskellige perspektiver, hvordan vi kan ændre på energi, stemning og måden vi får helheden til at svinge/groove på forskellige måder. Vi skal nok få en god snak om hvilke roller de forskellige instrumenter kan have.

DER ER MULIGHED FOR AT LÅNE ET INSTRUMENT HER.

John Pilkington (guitar / bouzouki)
Vi undersøger hvordan vi kan bruge guitar eller bouzouki, til at lave spændende akkompagnement til irske tunes. Vores udgangspunkt vil være akkompagnement til reels og jigs, og hvordan vi kan bruge dropped-D”-tuning i guitar til god effekt. Herefter bygger vi op fra bastoner til akkorder. Vi undersøger, hvordan vi kan bruge vores plektrum-teknik til at skabe spændende rytmiske effekter. Til vores mere avancerede deltagere kan vi fokusere på hvordan guitaren også kan fungere som melodiinstrument.

Vi slutter dagen af med en lille koncert og sammenspil.

Tlf.: 98569214 ***** kg.ravnk@gmail.com ***** kasserer@folkemusikskole.dk ***** hgbrev@gmail.com (webmaster)
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk